Höj Kattens status!

Du kan vara med att höja kattens status genom att börja tänka på följande:

Det viktigaste om du har du en katt – Ta ditt ägaransvar och ta hand om den.

  • Kastrera den, även om det är en innekatt. Inner katter kan smita ut och då kan det vara försent.
  • Avla inte på en katt som inte är en raskatt. Det finns redan överflöd av katter, så även om du blir av med den, så skulle en hemlös katt kunnat få ett nytt hem där istället.
  • Tänk adoption först! Det finns många fina katter på katthemmen som behöver hem. De är dessutom märkta, registrerade och kastrerade mm. Katthemmen tar oftast ut mindre för katten än vad de har kostat katthemmet! Om du tar en katt, då räddar du två, för då kan katthemmet ta in en ny behövande katt.
  • ID märk din katt, även om det är en innekatt. Vill man vara säker på att märkningen ska synas/hittas om den bortsprungna katten hittas, så kosta på både chip och tatuering. Chip för att det är bestående och tatuering för att det syns (den kan dock smetas ut på en äldre katt)
  • RegistreraHar du kollat att du finns i registret? Många glömmer att skicka in registreringspapper när man har gjort märkningen. Det är ägaren som ska skicka in registreringen.
  • Försäkra och Vaccinera självklart ska man vaccinera och försäkra sin katt. Veterinär kostnader kan bli väldigt dyra.
  • Ta betalt för katten om du ska omplacera! Gratis katter blir ofta slit och släng eller djurmat! Idag kostar ett gosedjur mer än en katt, är det så vi ska ha det? Det tycker inte vi alla fall. När du lägger in din katt här vill vi att du tar minst 500kr betalt för den.

DjurID.se och SKKs sida  finns mer information om hur man kan söka efter en katt som är märkt och registrerad.

Även kattförbundet SVERAK har ett ID register. Se mer under våra Länkar till ID register…

Tipsa om HittaKissen.se och gilla oss på Facebook, så vi blir fler som kan hjälpas åt att höja kattens status!

Våra vänner